top of page
Søk

iTromsø intervjuet meg.

Artikkel og interju er utført av journalist Andreas Almli for bladet itromsø.

Jeg har i 24 år drømt om å jobbe med menneskets seksualitet, en drøm jeg har båret siden jeg var rundt18 år. Den 1. januar i år var første gangen jeg kan leve ut den drømmen, som jeg har brukt en hel livstid på å nå, sier Beate Warvik.

I et lyst og luftig rom på Tromsø Kiropraktikk og Helse på Tomasjord, finner vi kontoret til Beate Warvik.

 

Hun er spesialist innen sexologisk rådgivning og samlivsrådgiver, en tematikk hun har jobbet mye med tidligere.

 

Nytt for året er at hun nå har startet opp for seg selv.

 

Tromsø trenger et slik tilbud

 

Warvik startet sin jobbkarriere som kokk, noe hun tidlig fant ut ikke var hennes kall. I 2009 fullførte hun en bachelor i psykologi, med et indre ønske om å jobbe med menneskers seksualitet. Hun har siden den gang sublimert med flere komplimenterende videreutdanninger for å bygge helhet rundt sitt yrke.

 

Etter å ha studert både i Norge og påbegynt utdannelsen spesialist innen sexologisk rådgivning i Danmark, oppretter hun i 2021 et enkeltpersonsforetak.

– Det var fordi det var krav om det for å kunne ta utdannelsen som spesialist innenfor feltet, men det var en indre lyst om å starte noe eget allerede da.

 

Det var først i januar i år at Warvik nettopp kunne følge drømmen, og endelig åpne dørene til sitt eget foretak.

 

– Hva motiverte deg til å starte opp for deg selv?

 

– Det kommer av at jeg ikke ble ansatt i noe helseforetak hvor jeg kunne ha kun fokus på det jeg faktisk er utdannet til, for det er et felt hvor det ofte er nedskjæringer. Jeg vet at Tromsø trenger et slikt tilbud, så da fant jeg ut at jeg måtte starte for meg selv.

 

Warvik beskriver seg selv som en hverdagssexolog som kan jobbe med både enkeltpersoner og par. Hos henne kan personer komme for snakke om det som plager de i hverdagen.

– Hverdagsutfordringer man står i preger måten man er mot hverandre, og hvordan man ønsker som paret å ha det. Det er veldig få plasser man kan si at man trenger hjelp, og si hva som påvirker deres seksualitet.

 

– En stor andel er slitne foreldre som har en hektisk hverdag, hvor stor del av den ene i et par ofte har blir utbrent. De kommer for eksempel hit og sier de ikke har lyst på sex, så avdekker man at de er utslitte, og hvordan skal man da ha lyst på sex når man ikke har tid til å ha lyst?

 

– Er det noen områder du føler det er mer tabu å snakke om?

– Hos meg er ingenting tabu, men klienter som kommer til meg kan oppleve at alt kan være tabu. Det å si høyt at man sliter med kommunikasjon, blitt utsatt for overgrep, sjalusi, økonomi, lyst eller det at man preges av det vanlige A4-livet. Skam tar stor plass innen tematikk over det andre anser som tabu. Mange som kommer hit bærer en skam over at man ikke klarer ting på egenhånd, eller over at man har denne utfordringen. Og skam er gjerne noe man er blitt påført av omverden.

 

Forebygger sykdom, skilsmisse og ensomhet

 

Tiden fra første arbeidsdag i eget foretak til i dag, har ifølge Warvik vært bra. Hun innrømmer at det var et antiklimaks da hun etter lang tid med hardt arbeid omsider åpnet dørene.

 

– Utdanningen har kostet meg enormt mye penger og tid. Man har jobbet og stått på, hatt familie og venner som har heiet meg frem, og plutselig er man ferdig. Og jeg hadde ikke klart det uten den støtten de rundt meg har visst meg i det å følge min drøm. Nå skal jeg gjøre det jeg har drømt om i over 20 år.

 

– Jeg elsker de samtalene i dette rommet. Det å kunne heie klientene frem mot målet sitt er det artigste jeg gjør. Det er noe unikt med å se hver person for den de er, behovet og ønsket de har i sitt liv.

 

– Hva ønsker du å oppnå med foretaket?

 

– Jeg ønsker å bestemme over min egen arbeidsværdag, mitt eget lokale, en plass hvor det er trygt å komme å få hjelp, holde kurs, bryte tabuer og fordommer og kjempe for å få mer seksualitet inn i helsevesenet. Det forebygger uhelse, sykdom, negative skilsmisser og ensomhet. For det hender at jeg faktisk hjelper personer til å gå i fra hverandre og skape brudd på den gode måten også.

– Vi får se med tiden om det blir ansatt noen, det er ikke umulig, sier hun smilende.

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

For meg er du Hellig

Som en del av min kompetanse heving til å bli emosjonsfokusert parterapeut må jeg reise en gang i blandt til Oslo. På en av mine togturer satt eg og skrollet og kom over en nydelig sang laget av Arif

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page